Vandringserbjudande vinter 2021

En guidad vintervandringshelg med möjligheten att prova på snöskor, vilt över öppen eld och en provsmakning av CalvaDal. 

 

Ni anländer på fredag eftermiddag / kväll före kl 18.00. Ni installerar er i ert dubblerum med dusch, toalet och balkong med sjöutsikt över Edslan.

För de som har möjligheten att anlända på fredag eftermiddag går det att ta en vandringstur på egen hand över Pilgrimsleden mot toppen av Höghedens skidbacke. Med bra väder ser man Kinnekulle på andra sidan av Vänern. Ni får en karta med er.

Vandringen är cirka 4 km långt.

Kl. 19.00 serveras middagen. Under middagen berättar Johan om helgens innehåll och snöskor i soffhörnet vid brasan.

 

Lördagen börjar med frukost mellan kl.8.00 och 9.00.

Under frukosten packar alla sin egen lunchpaket och vi tar thermossar med kaffe och te med oss. Alla kan ta med ett par snöskor att prova på.

Vi tar bilen mot Sörknatten (Ronja röverdotters inspelningsområdet). Sörknatten är en naturreservat med en imponerande bergsrygg flera kilometers långt. Härifrån har vi en milsvid vy över olika skogar och sjöar. Vi tar tillräckligt med tid för att njuta av utsikten, alla vyer, lugn, ro och stilheten runt omkring oss. Tillbaka på parkeringsplatsen lagar vi lite vilt över öppen eld. På kvällen äter vi middagen på Wärdshuset. Efter middagen berättar Johan om  och bjuder på en provsmakning av CalvaDal vid brasan.


Söndagen börjar med frukost runt kl.8.00. Under frukosten packar alla sin egen lunchpaket och vi tar snöskorna och thermossarna med kaffe och te med oss.

Runt kl. 10.00 tar vi oss mot Edsleskogs gamla kyrkogård. Under sommaren 2019 och 2020 fanns det en grupp arkeologer från Lödöse Museum som har gjort flera utgrävingar och upptäckte att det verkar att finas bevis att Sveriges äldsta tegelkyrka fanns i Edsleskog. 

Vi går vidare mot Baljåsen (Dalslands högsta punkt) och tittar ut över Vänern. Det finns gott om utsiktspunkter och rastplatser för en paus och fika. Efter Baljåsen tar vi oss söder ut mot “Åmålsberget” och ner mot Ängebytjärnet och up mot Petersborg igen och sedan tillbaka mot Wärdsuset i Edsleskog. Terrängen är kuperad och omväxlande.

Vi avslutar helgen på slutet av eftermiddagen med kaffe och fika. 

Pris 3250 kr pp för hela helgen exkl dryck vid maten. Minimal antal personer 6 / maximal antal personer 12. Vandringshelgen kräver bra vandringskängor, passande kläder efter vädret och en lunchbox och thermos. På söndag åker vi 35 minuter med bil. Johan har en bus för 8 gäster. Om det finns mer gäster behövs det en del samåkning. 

Datum

Helgen

5 / 7 februari

26 / 28 februari

12 / 14 maart

Call or mail us for further information or inquiries
00 46 (0) 532 51055
edsleskogswardshus@telia.com
Follow us
  • Booking.com
  • White TripAdvisor Icon
  • White Facebook Icon

Copyright  2019 2023,

Edsleskogs Wärdshus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now